Ve dnech 23. a 24. května 2024 hostilo členské město Tábor valné shromáždění SEMMO. Akce se zúčastnili zástupci místních samospráv, které kladou důraz na kvalitní energetickou tranzici svých municipalit a realizují zajímavé projekty v oblasti úspor energie, instalace obnovitelných zdrojů nebo snižování energetické náročnosti.

První den přivítal více než 30 hostů místostarosta Martin Mareda a ve svém úvodním proslovu zdůraznil několik úspěchů města v oblasti udržitelné energetiky včetně certifikace systému energetického řízení (EnMS) dle ISO 50001. Následovalo představení zajímavých projektů z členských měst SEMMO a odborné prezentace pozvaných expertů.

Druhý den byla na programu návštěva teplárny C-Energy v Plané nad Lužnicí, která je mimo jiné dodavatelem energií pro táborskou aglomeraci.  Návštěva byla velmi inspirativní a fascinující.  Zástupci firmy představili své aktivity,  realizované a připravované projekty, které přispěly k významné dekarbonizaci celkového systému zásobování teplem a elektřinou a poté účastníky provedli areálem s exkurzí po konkrétních technologiích produkce tepla a elektřiny.