Centrum pasivního domu nyní přináší novou příležitost pro všechny, kteří uvažují o renovaci svého rodinného domu a hledají inspiraci. Ve spolupráci s odbornými partnery, projektanty a stavebními členskými firmami vytvořilo rozsáhlý katalog vzorových projektů renovací různých typů domů, které mohou být užitečným zdrojem nápadů pro vaše vlastní plány. Každý projekt v tomto katalogu byl navržen s maximální pečlivostí a odborností, aby splnil náročné technické požadavky a zároveň dosáhl co nejvyšších energetických úspor. Důraz byl kladen nejen na technické detaily, ale také na estetiku a celkový komfort bydlení, což zaručuje dlouhodobou spokojenost a zvýšení kvality života v renovovaných domech.

Jedním z inspirativních příkladů je dům Šumperák, který se v České republice vyskytuje velmi často. Tento dům je zajímavý tím, že se architekt a investor dohodli na tom, že spotřeba energií po rekonstrukci bude zanedbatelná. A to se skutečně podařilo – energie klesly na 1/8 původní spotřeby. V době energetické krize si majitelé pochvalovali malou energetickou náročnost jejich domova. Podrobnosti o domě Šumperák naleznete i ve videu. Autor návrhu, Ing. arch. Martin Krč, je autorem více než sto pasivních domů a držitelem ocenění „Pasivní dům roku“. Tento dům se otevírá zájemcům v rámci Dnů pasivních domů pořádaných Centrem pasivního domu.

Katalog zahrnuje širokou škálu projektů od tradičních vesnických domů, které reflektují místní architekturu, přes rodinné domy se šikmou střechou, jež jsou klasickým prvkem české stavební kultury, až po modernější typy, jako jsou bungalovy nebo minimalistické domy typu „kostka“. Každý projekt je pečlivě zdokumentován, aby poskytl jasnou představu o výsledném vzhledu a přínosech rekonstrukčních opatření. Zájemci tak mají možnost prohlédnout si detaily jednotlivých renovací, včetně použitých materiálů, technologií a očekávaných úspor energií.

Renovace rodinného domu je komplexní proces, který vyžaduje promyšlený přístup a spolupráci s odborníky. Projekty v katalogu Centra pasivního domu jsou příkladem toho, jak správně realizované technické detaily a kvalitní stavební postupy mohou přinést nejen výrazné energetické úspory, ale i zvýšený komfort a dlouhodobou hodnotu nemovitosti. Pokud tedy plánujete renovaci svého domu, určitě si prohlédněte tuto inspirativní galerii, která vám může pomoci najít ideální řešení právě pro váš dům. Nechte se inspirovat a zjistěte, jak může váš dům získat nový život díky moderním a energeticky efektivním úpravám.

Kromě domu Šumperák nabízíme také inspiraci z dalších úspěšných projektů, jako je například renovace bytového domu v Kladně. Podívejte se na video a přečtěte si článek o této renovaci, která je velmi žádaná a poskytuje cenné informace a zkušenosti pro další zájemce. 

Autor renovace: Vize Ateliér, s.r.o.

Autor renovace: Vize Ateliér, s.r.o.